Specialist za krčne žile in operacija

Ambulanta Venula za krčne žile in žilno kirurgijo je pravi naslov za vse, ki jim je potreben specialist za krčne žile. Če potrebujete takšnega specialista oziroma bi se radi k njemu naročili na pregled, vam priporočamo obisk spletne strani Venula.si, kjer boste dobili vse potrebne informacije. V kolikor imate na nogah krčne žile, ne čakajte, da te postanejo vnete, zatečene in boleče, ampak se za obisk zdravnika odločite takoj!

Preventiva je najbolj učinkovit način zdravljenja

Najbolj učinkovita metoda za to, da vam specialist za krčne žile ne bo potreben, je seveda preventiva. Vsekakor se velja držati nekaterih preventivnih ukrepov, še posebej v primeru, da ste gensko nagnjeni k temu pojavu oziroma že imate krčne žile in si ne želite, da bi vaše težave postale še večje. Takšni preventivni ukrepi so:

– ne sedimo s prekrižanimi nogami,

– poskrbeti moramo za dovolj gibanja, pri tem pa ne izbirati športov, pri katerih stojimo pri miru,

– izogibamo se dvigovanju težjih bremen, nikakor pa ne dopustimo, da bi to postalo nekaj vsakdanjega,

– izberemo nogavice, ki nimajo močne elastike,

– izberemo ohlapna oblačila, ki ne stiskajo nog,

– redno telovadimo in veliko hodimo,

– ne pretiravamo z dolgotrajnimi obiski savn,

– ne nosimo visokih pet,

– poskrbimo za dovolj počitka, po možnosti z nogami višje od vzglavja,

– po potrebi nosimo kompresijske nogavice.

Kaj pa, če je potrebna operacija?

V primeru, da nam krčne žile kljub preventivnim ukrepom povzročajo težave ali pa se naše težave z njimi celo večajo, je specialist za krčne žile pravi naslov. Podrobno nas bo pregledal oziroma naredil ultrazvočni pregled in oceno stanja. Na podlagi pregleda nam bo dal napotke za zdravljenje oziroma nas po potrebi napotil tudi na operacijo. Te vas ni treba biti prav nič strah, saj danes večinoma poteka z laserjem, kar močno olajša celoten poseg in tudi okrevanje po njem. To sicer traja nekaj časa, a po tem času boste kot novi in težav s krčnimi žilami ne bo več!