Naravna kozmetika za vse tipe kože

Vsaka koža je malce drugačna, zato je dobro vedeti, kakšen tip kože imamo. To nam lahko zelo koristi pri njeni negi in izbiri primernih izdelkov zanjo. Vendar pa obstajajo tudi takšni izdelki, ki so primerni za prav vse tipe kože, kar je še posebej vesela novica za tiste, ki imajo na obrazu mešano kožo. Takšnih pa je v resnici največ. Pravi odgovor za nego mešane kože, pa tudi vseh drugih tipov kože je zagotovo čim bolj naravna kozmetika, saj okrepi naravno ravnovesje kože in poskrbi za to, da ta zasije v vsej svoji prvobitni lepoti.

Sestavine iz zakladnice narave

Tisti, ki cenite narave, veste, da je ta prava zakladnica. Naravna kozmetika črpa iz te zakladnice in nam nudi možnost, da svoji koži damo najboljše sestavine brez umetnih dodatkov in drugih snovi, ki bi nam lahko škodovale. Zagotovo poznate različna zelišča in druge rastline, za katere veste, da so odlično negovalno sredstvo. Takšna je recimo kopriva, ki se uporablja za nego las in za preprečevanje prhljaja, saj je odlično čistilno sredstvo. Ognjič recimo kožo neguje na nežen, a učinkovit način, druge rastlinski izvlečki pa jo pomirjajo, pomlajujejo, poskrbijo za njeno ravnovesje.

Pri nakupu bodite pozorni na certifikate

Vsekakor pa velja biti pri izbiri in nakupu kozmetičnih izdelkov pazljiv, saj na embalaži lahko piše marsikaj, vendar pa je naravno le tisto, kar vsebuje kakovostne naravne sestavine brez škodljivih dodatkov. To dokazujejo certifikati ter seveda seznam sestavin. Zaradi tega pri vsakem izdelku, ki ga kupite, preverite, kakšne sestavine vsebuje, prav tako pa vam pri izbiri lahko pomaga certifikat, ki označuje, da gre za naravno oziroma organsko ali ekološko kozmetično sredstvo.

Včasih je na izdelkih v trgovini težko iskati te podatke, saj so napisani z majhnimi črkami, običajno pa se nam med nakupovanjem tudi mudi. Zaradi tega je veliko pametneje kozmetične izdelke kupovati preko spleta, kjer si lahko v miru ogledate, katere sestavine vsebujejo, in si preberete vse o njih. Zato vam priporočamo obisk slovenske spletne trgovine Essentiq.si, kjer boste našli čudovite organske izdelke za nego kože in las, pa tudi različne dišave za dom. Prav vsi izdelki imajo zraven tudi podroben opis ter tudi navedbo prav vseh sestavin, ki jih vsebujejo. Dodani pa so tudi certifikati, ki jih ima ta odlična naravna kozmetika!